2011. július 20., szerda

Praia do Mar de Fora

Ez a neve a helynek, ami egyszerubben "zarandokstrand", itt kotottem ma ki. Nem birtam ma sem a fenekemen maradni, delelott a cipombe bujtam es bebarangoltam a felsziget egy reszet. Az ido nem epp volt a legkedvesebb, a szitalo kod neha esobe ment at, de nem zavart semmi es senki. Irtam, hogy volt minden az elmult par napban, vizholyag is... ketto... heh, sebaj, nem erdekes. Tokeletlen lenne nelkuluk! :) A sok maszkalas utan bukkantam ra a hosszu homokos partra a szemetelo esoben. Gyonyoru es nagyon csendes. Egy ideig csak messzirol nezelodtem ,majd kozelebb mereszkedtem, a homokban levettem cipoimet es be a vizbe! Csak terdig, jeghideg volt. Lassan a kod kezdett feloszlani, a Nap pedig erolkodni a felhok mogott. Nem sutott ki, de sokkal melegebb es kellemesebb ido lett. Vegigsetaltam, majd leultem egy ko tovebe a homokba. Kagylokat gyujtogettem, es csak ucsorogtem. Kezdem felfogni mennyit mentem. Korulottem senkit sem lattam sokaig, csak kesobb jott ket fiatal lany, labfejukkel belekostoltak a vizbe, sikongattak es egyszercsak ledobtak a ruhaikat es belegazoltak a jeghideg vizbe. Nem zavartattak magukat, engem pedig cseppet sem zavart! :) Amikor kifele jottek meg integettek is es hangosan nevettek. Gndoltam ma osszeszedem magvatlan gondolataimat, de kizokkentettek. :) Irigyeltem oket, nekem nagyon hideg volt. ujra egyedul maradtam, ami jol esett. Hallgattam az ocean hulamait, a siralyok sivitasat. Neha zenet hallhattam, aztan megint nem. Kellemes, igazi pihenes volt a mai nap. Kesobb ujra esni kezdett, majd kod szallt le. Kisetalltam meg egyszer a kilatohoz, a kodben igazi vilag vege hangulat volt. Nemsokara ismet vacsora, a tarsasag kisse kicserelodott, Martin es Nicol hazamentek ma reggel. itt maradt Karolin es talakoztam Liviuval is. Holnap azt hiszem megindulok Muxiaba, jot idot igernek. Aztan visszafele Santiagoba is gyalog.
Talan nem tul korai valami osszegzest irnom a Caminorol, az en utamrol, de ma csak egy gondolat jart a fejemben ezzel kapcsolatban. otthon tobb helyen olvastam, az utad olyan lesz, amilyennek akarod. En azt mondom nem kapsz meg mindent, amit akarsz, de mindent megad, amire ott, epp szukseged van! Mindent!

1 megjegyzés:

  1. Szia Laci! Jó volt Veled menni az Úton :-) remélem a Camino klubban elmeséled majd személyesen is. Ahogy olvastam a mostani bejegyzésedet, arra gondoltam ezt az imádságot elküldöm Neked :-)

    Erőt kértem az Úrtól, -
    s ő nehézségeket adott,
    melyeken megedződtem.

    Bölcsességért imádkoztam, -
    és problémákat adott,
    melyeket megtanultam megoldani.

    Előmenetelt óhajtottam, -
    gondolkodó agyat és testi erőt kaptam,
    hogy dolgozzam.

    Bátorságot kértem, -
    és Isten veszélyeket adott,
    melyeket legyőztem.

    Szeretetre vágytam, -
    és kaptam az Úrtól bajba jutott embereket,
    hogy segítsek rajtuk.

    Kegyes jóindulata helyett
    alkalmakat kaptam a jóra.

    Semmit nem kaptam, amit kértem,
    és mindent megkaptam, amire szükségem volt.

    Meghallgatta imádságomat!

    (Ismeretlen szerző)

    Sok sikert és boldogságot kívánok Andrea

    VálaszTörlés